Graffa Photo Awards 2015: FEATURE. Bildene er fra da jeg var på turné med OnklP & De Fjerne Slektningene høsten 2014. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto
Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto

Turnélivet med OnklP & De Fjerne Slektningene

På turné med Norges farligste boyband

Jeg har tidligere turnert med OnklP & De Fjerne Slektningene som fotograf, bl.a. når de var ute og promoterte andrealbumet «Slekta II». Jeg ble spurt om å bli med på et knippe konserter høsten 2014 for å ta bilder og produsere videoer til YouTube-kanalen deres.

Bandet sparket i gang turnéen et par uker etter at de slapp monsterhiten «Styggen på Ryggen». Låta slo ned som en bombe, og sanket høye terningkast og lovord fra samtlige aviser og musikkjournalister.

Dette resulterte i utsolgte konserter i bl.a. Kristiansand, Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen, og det ble satt opp ekstrakonsert på Familien i Trondheim og hele to ekstrakonserter på Rockefeller i Oslo.

Graffa Photo Awards 2015: FEATURE. Bildene er fra da jeg var på turné med OnklP & De Fjerne Slektningene høsten 2014. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto
Slekta mottok platina-trofé for over 4 millioner streams av «Styggen på Ryggen» backstage på Rockefeller, 06.11.2014. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto

I 2015 stakk jeg av med seieren i Gaffa Photo Awards i kategorien «FEATURE» med en bildeserie fra den samme turnéen. Dere kan sjekke ut bildeserien fra Gaffa Photo Awards 2015 her.

I konkurransen fikk man kun lov til å sende inn 10 bilder, så nedenfor finner du en håndfull bilder som ikke fikk plass i konkurransen og som tidligere ikke har vært publisert på nett.

– Vi vil gjerne gi deg et innblikk i Slektas verden, fra ytterst på scenekanten til innerst i den mørkeste backstage, med alt og alle involverte i dette sirkuset. Velkommen!” – OnklP & De Fjerne Slektningene

I juni 2015 ble «Svarteboka» sluppet av Universal Music, hvor jeg som en av tre fotografer bidro med bilder fra suksessåret 2014. Boka dokumenterer Slektas første leveår i form av bilder og sitater hentet fra et intervju gutta gjorde med Kristopher Schau. Boka inneholder blant annet «bilder fra livet på veien, fester backstage og bandets tur til Cognac for å blende sin egen konjakk».

Om du vil se flere av bildene mine fra «Slekta II»-turnéen så anbefaler jeg deg å sjekke ut «Svarteboka» hos feks. Platekompaniet. Den er stappfull av fete bilder knipset av undertegnende, samt Ole K og Dino Trto, som er de to andre fotografene med bilder i boka.

OnklP & De Fjerne Slektningene - Svarteboka er en bildebok som ble sluppet av Universal Music i 2015.
«Svarteboka» ble sluppet av Universal Music i 2015.