Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto

Gaffa Photo Awards 2016

I dag ble vinnerne av Gaffa Photo Awards 2016 offentligjort, hvor jeg også i år stakk av med 1. plassen i kategorien årets «FEATURE». Bildene er fra da jeg var på turné med Hurra Torpedo i Tsjekkia, Slovakia og Ungarn tidligere i år. Se bildene nedenfor.

Meg om bildene
«– Tidligere i år var jeg med norges eneste hvitevareband, Hurra Torpedo, på en miniturné i Øst-Europa. Bandet spilte for fulle hus i Praha og Bratislava, og toppet det hele med en utsolgt konsert på A38 Hajó i Budapest. Ungarsk tv var på plass med full kameraproduksjon og filmet det hele. Konsertene endte i totalt kaos og folket elsket det! Bildene skildrer livet på veien, load in og trøkket i merchen, samt stemningen rett før, under og etter konsertene.

Det jeg synes er viktig å få frem er artistlivet sett fra bandet og crewet sitt ståsted. “Livet på veien” er mer enn den ene timen på scena, som mange tror.. Ikke minst elsker jeg å ta de “store bildene” av både band og publikum. Jeg liker kontrastene mellom et utslitt band som nettopp har gitt absolutt alt de har på scena og et publikum i ekstase.»

Juryen
«Livet på veien tar mange former og retninger. I bildeserien som har stukket av med prisen i kategorien feature følger vi det norske bandet Hurra Torpedo på turné i Øst-Europa. Fotografen har jobbet tett på bandet og lykkes i å fange både små og store øyeblikk hvor kontrastene understrekes ytterligere gjennom kompetent bruk av svart-hvitt.»

I tillegg fikk jeg pallplassering i kategoriene «PUBLIKUM» og «LIVE».

Simple Plan. Rockefeller Music Hall. Oslo, Norway. 24.05.2016. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto

«PUBLIKUM» – 2.plass
Simple Plan
Rockefeller Music Hall
24.05.2016

Meg om bildet
«– Bildet er fra da kanadiske Simple Plan gjestet Rockefeller tidligere i år. Bandet hadde ikke vært i Norge siden 2005 og det var til stor glede for mange da de annonserte Oslo som en del av årets turné. Bildet er av vokalist Pierre Bouvier som flørter med jentene på første rad. Publikumsbilder er noe jeg ofte glemmer å ta i “kampens hete”, men som jeg jobber med å bli flinkere til. Bildet er blant de aller første publikumsbildene jeg har tatt og som jeg er fornøyd med. Bildet dokumenterer noe av det aller viktigste på en konsert – kjemien mellom artist og publikum.»

Sivert Høyem. BRYLARM (by:Larm). 05.03.2016. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto

«LIVE» – 3. plass
Sivert Høyem
BRYLARM (by:Larm)
05.03.2016

Meg om bildet
«– Bildet av Sivert Høyem fra en konsert han spilte på BRYLARM tidligere i år. BRYLARM er en gratis-festival som arrangeres av gatemagasinet =Oslo, i samarbeid med Oslo Ess, Amber Booking, Indie Recordings og by:Larm. Festivalen ble arrangert for tredje året i 2016, og blant artistene som spilte var Oslo Ess, Sivert Høyem, Hanne Kollstø, Erlend Ropstad og OnklP & De Fjerne Slektningene. Konferansier var Petter “Uteligger” Nyquist (kjent fra tv-suksessen “Petter Uteligger”). Bildet er mørkt og mystisk, som artisten selv, samtidig som jeg føler at jeg har fanget den noe nedpå stemningen på Youngstorget denne lørdags formiddagen. Sivert Høyem, kassegitaren og hans majestetiske røst – foran tusen mennesker samlet for en god sak.»