På turné med Hurra Torpedo. Her fra Palác Akropolis i Praha. 28.04.2016. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto
Hurra Torpedo på Palác Akropolis i Praha. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto

På turné med Hurra Torpedo

I april var jeg på turné med hvitevarebandet Hurra Torpedo. Turen gikk til Tsjekkia, Slovakia og Ungarn, hvor bandet skulle gjøre noen få utvalgte konserter. Trond og jeg kjørte bilen med backline, hvitevarer og merchandise fra Norge til Tsjekkia, hvor vi møtte resten av bandet som hadde flydd ned. Vi tok ferga fra Oslo til Kiel, og derifra gikk turen til Berlin. Der ble det en kjapp lunch og vi sjekket ut plassen hvor «the führerbunker» lå under krigen, før det bar videre mot Praha.

På turné med Hurra Torpedo. Her fra stoppen i Berlin. 27.04.2016. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto
Fra stoppen vår i Berlin. Bildet er tatt rett ved plassen hvor «the Führerbunker» lå under krigen. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto

Hurra Torpedo gjorde totalt tre konserter og først ut var Palác Akropolis i Praha, etterfulgt av Atelier Babylon i Bratislava og A38 Hajó i Budapest. Sistnevnte var forhåndsutsolgt flere uker i forveien og var turens desiderte høydepunkt, med ca 800 publikummere og full tv-produksjon. Det må også nevnes at dette er en av de kuleste venuene jeg har besøkt noen sinne.

På turné med Hurra Torpedo. Her A38 Hajó i Budapest. 30.04.2016. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto
Konsertstedet A38 Hajó på Donau i Budapest. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto

Venue er en ombygd ferge som ligger på elven Donau. Selve konsertlokalet er i lasterommet og backstage ligger i det gamle maskinrommet. Vi delte backstage med den svenske artisten Yung Lean, som forøvrig ingen av oss visste hvem var. Etter å ha googlet han så viste det seg at han var en relativt kjent rapper og at også han hadde solgt ut den samme venuen litt seinere på kvelden. Fantastisk kveld! Ikke fullt like fantastisk å måtte stå opp tidlig dagen etter for å sette kursen mot Norge igjen..

Til sammen kjørte over 3200km og var innom totalt 7 land (Sverige, Danmark, Tyskland, Tsjekkia, Slovakia, Ungarn og Østerrike) og 6 hovedstader på litt under én uke.

Slik søker du om akkreditering og fotopass
Stemningen var i taket på A38 Hajó. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto